Božični sadni kruh - tudi za VEGANE
25 dag moke, lahko polnozrnate, lahko pomešano z ovsenimi kosmiči...
10 dag sladkorja, lahko tudi manj, ker je sadje že samo po sebi sladko
1 pecilni prašek
1 vanilijev sladkor ali aroma
25 dag suhih sliv
10 dag suhih marelic
10 dag fig
10 dag rozin
10 dag sesekljanih orehov
10 dag na koščke narezane čokolade, lahko pa jo nadomestite z več orehi, lešniki, mandlji
2 žlici ruma
ščepec cimeta
malo klinčkov
POSTOPEK:
Suhe slive skuhamo v pol litra vode. Glede na to, da dobimo danes že razkoščičene in zelo mehke suhe slive je dovolj, če jih skupaj z drugim suhim sadjem za nekaj ur, lahko tudi čez noč namočimo v mlačno vodo, ki ji dodamo rum in začimbe. Ohlajeno slivovo vodo damo k moki in zmešamo s sadjem, ki smo ga prej narezali na manjše koščke. V maso nato dodamo še ostale sestavine in dobro premešamo. Pekač obložimo s peki papirjem in vanj damo maso. Pečemo eno uro pri 170 stopinjah.
Ni komentarjev:
Objavite komentar